اورامان نیوز: انتخابات مجلس شورای اسلامی همواره از حساسیت های ویژه ای برخوردار بوده است. در میان نهادها و ارکانی که به واسطه رأی مستقیم ملت هویت می یابند، این مجلس بود که از سوی معمار کبیر انقلاب اسلامی "خانه ملت"لقب گرفت. از این رو انتخابات مجلس شورای اسلامی که به عنوان بزرگترین نماد مردم سالاری دینی در قوانین جمهوری اسلامی ایران شناخته شده، همواره مورد تأکید بزرگان نظام بوده است.
پس از برگزاری باشکوه انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و جهت گیری مشخص ملت در انتخاب دولت تدبیر و امید و تفویض اختیارات به دکتر حسن روحانی، بار دیگر مردم به صحنه خواهند آمد تا افرادی را روانه ی مجلس کنند که معتقد و دلسوز نظام بوده و در راستای خواسته های ملت گام بردارند، چراکه به فرموده رهبر معظم انقلاب، نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید خواسته های حقیقی مردم را بر مسائل جناحی مقدم بدانند، جمله ای که اگر امروز مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از مشکلات و اختلافات را حل خواهد کرد.
تقابل بی مورد نمایندگان مجلس با دولت به معنای تقابل با خواسته های ملت است. البته طبیعی است، نمایندگانی که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 در زمره حامیان پروپا قرص رقبای دکتر روحانی بوده اند و در حال حاضر هم کم و بیش هستند، به دلیل فقدان یک نگرش فراگروهی و فراجناحی، علاقه ای به تغییر وضعیت گذشته و موفقیت دولت تدبیر و امید در عرصه های مختلف نداشته و در واقع در تقابل با دولت عمل کنند. سوال های فراوان از وزرا، کارت زرد های متوالی و تهدید به استیضاح وزیران، همگی از نمودهای بارز تقابل این طیف از نمایندگان با دولت منتخب مردم هستند.
لذا آنچه که سبب شده انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی از اهمیت و حساسیت های ویژه ای نسبت به ادوار گذشته برخوردار باشد، عبارتند از:
1- با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید نیاز به مجلسی که همسو و همراه با دولت جدید بوده و در راستای تحقق اهداف و تعهدات دولت گام بردارد، بیش از پیش احساس شده و لذا مردم مجلسی را انتخاب خواهند کرد که یکی از ویژگی های اصلی آن همراهی با دولت باشد.
2- حضور احزاب و گروه های سیاسی در این دوره از انتخابات مجلس فعال تر و پرشکوه تر از گذشته خواهد بود، چراکه از یک طرف اصلاح طلبان که خود را پیروز انتخابات ریاست جمهوری میدانند، در تکاپو برای کسب کرسی های مجلس و تداوم پیروزی خود هستند و از طرف دیگر اصولگرایان که در حال حاضر بهارستان به نام آنها خورده است، نمی خواهند قدرت را از دست داده و تجربه شکست در انتخابات ریاست جمهوری را تکرار کنند. اعتدالگرایان و حامیان دولت نیز به عنوان جریان فکری جدید، از طرف دیگر خود را برای حضور در انتخابات آماده می کنند. با این اوصاف پیش بینی می شود که شور و شوق انتخاباتی در این دوره نمود بیشتری پیدا کند.
3- رویکرد صلح و آشتی در سیاست خارجی دولت حسن روحانی سبب بهبود روابط ایران با دیگر کشورهای جهان شده است و لذا در این دوره از انتخابات، توجه جامعه جهانی بر انتخابات ایران بیشتر بوده و قطعاً مردم می توانند با حضور گسترده در پای صندوق های رأی، بار دیگر حمایت خود را از دولت و سیاست های آن اعلام کرده و به رخ جامعه جهانی بکشند.
4- همزمانی دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز از دیگر ویژگی های مهم این دوره از انتخابات می باشد، که بر اهمیت آن افزوده است.
حال با عنایت به حساسیت های ویژه این دوره از انتخابات مجلس و شرایط مساعد حاصل از روی کار آمدن دولت جدید، انتظار می رود، ملت فهیم ایران اسلامی با تدبیر خود بار دیگر ضمن حضور گسترده در انتخابات، نمایندگانی را راهی بهارستان کنند که در راستای تحقق خواسته هایشان گام بردارند.
نویسنده: علی جلیلیان
به نق از پایگاه خبری تحلیلی اسلام اباد غرب