Quantcast
Channel: اورامان نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 705

گذری بر شهرداران شهر نودشه/ مرحوم محمد صالحی شهردار دهه پنجاه نودشه

$
0
0

اورامان نیوز:به گزارش سلام پاوه :محمد کریمی : برای معرفی شهرنودشه  و گذری بر حافظه تاریخ شاید خالی از لطف نباشد تا گذری اجمالی بر سیر شهرداری نودشه به عنوان یک نوستالوژی  ماندگار  برای  میانسالان و آنانی که خاطراتی از آن روزهای  گذشته دارند منتشر شود.

به گزارش خبرنگار سلام پاوه از شهر نودشه :نودشه بزرگترین نقطه شهری بعد از پاوه که در شمال غرب این شهرستان  واقع شده از سال ۱۳۴۲ رسما دارای شهرداری بوده است.

از سال تاسیس آقای ساری اصلانیاز کرمانشاه به عنوان شهردار انتخاب شدند و  بعد از ۲ سال و اندی از نظافت  شهر و کارهایی مانند لوله کشی آب شرب جای خود را به آقای هرمز بیگلریاز کرمانشاه دادند و ایشان هم به مدت ۵ سال سکان شهرداری نودشه را در دست داشته و در زمان ایشان در سال ۴۹ ساختمانی  تقریبا  مرفه و حادار برای شهرداری در محلی به نام خوشامدی که آخر خط در جاده آنروز نودشه بود ساخته می شود و همچنین در سال ۴۹ ساختمانی برای موتورخانه برق دیزلی نودشه تاسیس میشود که مهندسینی از کشور چکسلواکی آن را مونتاژ و راه میمحمد صالحیاندازند  یعنی از پاییز ۱۳۵۰ نودشه دارای شبانه ۶ساعت برق می شود از ساعت ۶ تا ساعت ۱۲ شب .

در سال ۱۳۵۱ آقای محمد صالحی از چهره ها و شخصیت های خوش نام از شهر پاوه  به عنوان شهردار نودشه  انتخاب می شوند در زمان شهردار بودن ایشان که تا بهار ۵۷ به طول انحامید  کارهای زیر بنایی زیادی مانند توسعه لوله کشی و احداث اولین خیابان شهر و  تملک منازل زیادی برای این مهم صورت گرفت و همچنین مدارس در زمان ایشان با کمک شهرداری نوسازی و تاسیس شد .

اولین مدرسه یا همان دبستان دولتی (الفت )نودشه که در سال ۱۳۲۷ تاسیس شده بود نوسازی گردید و در سال ۱۳۵۴  یک مدرسه جدید به نام مدرسه راهنمایی حافظ به کمک ایشان ساخته شد .

نامبرده در سال ۱۳۵۷ ده ماه قبل از انقلاب جای خود را به آقای مصطفی رجبی  از فرهنگیان  نودشه سپردند که امروزه در قید حیات هستند .

ایشان در بحبوحه انقلاب در نودشه شهردار بودند در پاییز ۵۷ آقای مصطفی رجبی از سکان شهرداری نودشه  به کنار آمد و آقای محمد نوری مردی از ساکنان همین شهر و از چهرهای فرهنگی خوش ذوق به اجرای نقش در شهرداری پرداختند دو ماه از شهرداری ایشان نگذشته بود که انقلاب به پیروزی رسید .

بعد از انقلاب و در سال ۱۳۶۱ با بازپس گیری نودشه از دست ضد انقلابآقای ناصر کاشفیبه مدت ۳ سال سکاندار شهرداری نودشه شد و در زمان ایشان خیابان نودشه  با وجود جنگ تحمیلی و بمباران و مشکلات زیاد  از میدان آزادی به داخل شهر و به طرف میدان علامه دره مسورا امتداد یافت.

بعد از ایشان  از سال ۱۳۶۴ آقای ناظم طالبیاز فرهنگیان  با سابقه ابلاغ   شهرداری نودشه را از آقای حری فرماندار آن روز پاوه دریافت می نمایند . ایشان تا سال ۱۳۶۷ و پایان جنگ شهردار نودشه بودند  تا اینکه در همان سال ابلاغ شهرداری نودشه  به دست فرماندار شفیغی به نام آقای طاهر کردبهمنرقم می خورد .

نامبرده حدود ۴ سال در پست شهرداری نودشه به ایفای نقش می پردازند تا زمان تشکیل شوراهای شهر و روستا  اولین شهردار منتخب  شورا آقای جعفر شهریاریاز فرهنگیان جوان و  طالب شهرت بودند در سال ۷۸ منتخب شد که  به علت فشارهایی که از جانب شورا  و دخالتهایی که در کار ایشان به عمل آمد در همان سال  استعفاء دادند و سپس آقای جزاء شهبازیاز فرهنگیان خوش ذوق و از چهرهای جوان  طالب نام  همین شهر  به مدت یکسال سکاندار شهرداری نودشه بودند تا با استیضاح  شورای دوم ایشان نیز به خیل اسلاف خود می پیوندد .

و بعد از اوآقای علی منوراز کارکنان شهرداری مدتی در این پست ناپایدار به خدمت همشهریان کمر همت می بندد ولی شورا ی دور دوم با ایشان همیاری نکردند تا در همان سال جای خود را به آقای سالم مصطفاییاز کارکنان پر آوازه شهرداری می سپارند ایشان  به مدت ۲ سال سکاندار شهرداری نودشه بودند و زحمتهای قابل توجهی برای شهرداری نودشه متقبل گردید و بعد از او در یک خلاء زمانیآقای غلامحسین صیادیبه مدت ۳ ماه به عنوان سرپرست اتنتخاب شده و بعد از ایشان  آقای پرویز عزیزیاز مهاباد به مدت ۸ ماه  سکاندار شهرداری نودشه بودند و طرح هادی شهر در زمان ایشان بدون مطالعه و حاشیه سنجی  مطرح و مورد تایید قرار گرفته است که به عنوان یک اشتباه بزرگ، شهرداری نودشه از آن زمان تاکنون گرفتار حاشیه های آن می باشد.

بعد از ایشانآقای پژمان پژوهندهبر کرسی شهرداری نودشه تکیه می زنند که صدارت ایشان چند ماهی به طول نمی کشد که از طرف شورای دور دوم  استیضاح و  به یاران مستعفی قبل از خود می پیوندد .

آقای وحید جعفریشهروندی از دیار کرمانشاه بر کرسی شهرداری نودشه به مدت ۷ ماه تکیه می زند تا اینکه بعد از ایشان آقای خالد دارستانخلف یکی از کارمندان متوفای شهرمان بر صدارت شهرداری کمر همت می بندد و یک سالی بر این کار دوام می یابد تا اینکه مهر شورائیان بر بی مهری بدل شده و ایشان نیز همان راه قبلی را می پیماید و جای خود را به آقای مختار احمدیاز کارمندان پر سابقه شهرداری و ستاد بازسازی مناطق جنگی می دهد  و بعد از گذر یک سال از شورای دور سوم نامبرده نیز دچار کین و قهر آن شورا می شود و حکم بازکناریش صادر می شود و آقای فرامرز رشیدیمردی خوش چهره از روستای داریان بر مسند شهرداری تکیه می زند و این بی مهری نیز در ۲ سال بعدی گریبان او را نیز گرفته و به سرنوشت استیضاح شدگان پیشین گرفتار می اید .

در سطور اخرین سکانداران شهرداری  شهرمان  آقای مختار احمدی هم اکنون از سال ۹۲ تاکنون به عنوان شهردار شهر نودشه در خدمت شروندان نودشه است و با توجه به اینکه ایشان بازمانده انتخاب شورای سوم نیز می باشد  از شهردارانی است که رکورد ماندن در این پست را در دوران حاکمیت شوراهای اسلامی  دارد آیا مهر شورای چهارم برای ایشان ماندگار است ؟

 نویسنده : محمد کریمی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 705

Trending Articles