اورامان نیوز:کاهش نزولات آسمانی در سالهای اخیر، استان کرمانشاه این سرزمین سنگ و آب را با بحران خشکسالی مواجه کرده و تعداد زیادی از سرابهای این استان هم اکنون در معرض خطر خشکیدگی کامل قرار گرفته است.
از سوی دیگر برداشتهای بیرویه از آبهای زیرزمینی برای مصارف کشاورزی به عنوان مهمترین عامل خشکیدگی چشمهها و سرابهای استان کرمانشاه مطرح است که لزوم تدوین برنامهای هدفمند برای مقابله با این معضلات را میطلبد.
دبیر کل خانه تشکلهای استان کرمانشاه در این رابطه گفت: متأسفانه سراب روانسر کاملاخشکیده و سایر چشمهها از جمله سراب قنبر نیز در حال خشکیدن است و حق آبه ای نیز به بیشتر سرابهای استان داده نمیشود.
افشین عبداللهی نژاد با اشاره به سیر تشدید خشکیدگی سرابهای استان کرمانشاه از ۹ سال گذشته تاکنون، گفت: ۹۰ درصد مصرف آب در کرمانشاه به بخش کشاورزی اختصاص دارد و سهم مصرف خانگی تنها ۱۰ درصد است و کاشت محصولات پرآب نیز در تشدید بحران کم آبی استان موثر است.
وی با انتقاد از عملکرد مدیریت حوزه منابع طبیعی و زیست محیطی در استان کرمانشاه افزود: زمانی که چشمههای طاقبستان خشکید برخی مدیران اظهار کردند ما خبر داشتیم که طاقبستان خشک میشود و این انتقاد به آنان وارد است که اگر خبر داشتید پس چرا اقدامی انجام نشد.