اورامان نیوز:هدفگذاری برنامه و سیاست ها پایه و اساس رسیدن به آن برنامه است گردشگری برای سال 96 و برنامه ششم فاقد اقدامات قانونی و اجرایی است در لایحه پیشنهادی برنامه ششم توسعه که 21 آذر امسال منتشر شده میگوید: دولت موظف است به منظور تحقق اهداف سند چشمانداز و سیاستهای کلی برنامه ششم موضوع پنج برابر شدن ایرانگردان خارجی تا پایان برنامه ششم و همچنین تحقق اهداف سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در زمینه تامین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای لازم اقدامات زیر را انجام دهد: الف) به منظور ارتقای خدمات و ظرفیت اقامتی و گردشگری کشور، تمام دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح کشور مکلفند ظرف مدت دو سال اول برنامه نسبت به فروش تمام تاسیسات گردشگری، رفاهی و تفریحی خود اعم از خودگردان یا وابسته اقدام کنند. در صورت اقدام نکردن در زمان مقرر، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است براساس فهرست این اماکن که به پیشنهاد سازمان به تصویب هیات وزیران میرسد نسبت به فروش آنها اقدام نماید. ب) به منظور افزایش ظرفیتهای اقامتی کشور صرفا در شهرهای گردشگرپذیر با تشخیص سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همکاری شهرداریها، تغییر کاربری موقت پنج ساله به واحدهای مسکونی واجد شرایط برای بهرهبرداری گردشگری اعطا تا در چارچوب ضوابط و استانداردها و تحت نظارت سازمان مذکور فعالیت کنند.
هر آنچه در این برنامه ها و سیاست ها می بینیم توجه صرف به بحث هتلداری و سرمایه گذاری اقامتی است. این در حالی است که گردشگری در زمان تحریم به نوعی فلج دچار شده بود و در حال حاضر نیازمند برنامه و سیاست های عملیاتی در این زمینه هستیم. که نیازمند بازنگری ویژه با راهکارهای اجرایی است. همچنین عدم تطابق برنامه ها و سیاست های برنامه ششم و لایحه بودجه در بحث گردشگر است و اما اصلی ترین هدف تشکیل فراکسیون میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و مناطق آزاد در مجلس محرومیت زدایی از مناطق دارای استعداد و توسعه زیرساخت های گردشگری است که در این بین ما شاهد اختصاص ردیف بودجه ای برای شهر تبریز هستیم که مناطق منحصر به فرد با قابلیت جذب گردشگری بالا به مانند استان کرمانشاه و منطقه اورامانات در این گونه برنامه ها جایی ندارد.آیا نباید از قبل به گونه ای برنامه ریزی انجام می گرفت که رایزنی های با دولت انجام می گرفت که توجه ای ویژه ای به کرمانشاه به عنوان دروازه گردشگری سلامت با عراق و اکوتوریسم مناطق منحصر به فردی مانند اورامانات می شد این در حالی است که تعدادی از نمایندگان استان عضو فراکسیون گردشگری مجلس نیز هستند.
امید است با راهکارهای قانونی خاصی که در دست نمایندگان می باشد این گونه خلاء ها و بی توجی ها به گردشگری استان کرمانشاه را مرتفع سازند.
کاوه نادری
پژوهشگر مسائل شهری و منطقه ای