روانسر دروازه اورامانات را با دشت های حاصلخیز می شناسند، صیفی جات و میوه های جالیزی این شهرستان این روزها گُل سر سبد بازارهای میوه و تره بار منطقه است که می تواند نقش بسزائی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی این شهرستان داشته باشد.
اورامان نیوز: آب، خاک و هوای مناسب سه مولفه ای است که روانسر را در زمینه کشاورزی سرآمد کرده است، این شهرستان همواره به عنوان یکی از شهرستانهای پیشرو در فعالیت های مختلف زراعی، باغی و دامپروری مطرح بوده و در صورت حمایت هرچه بیشتر از سوی مسئولان می تواند محور توسعه پایدار و موتور محرکه پیشرفت منطقه باشد.
**روانسر نان آور اورامانات است
مدیر جهاد کشاورزی روانسر با بیان اینکه در این شهرستان کشت گندم در سطح بالایی انجام می گیرد و بیشترین سطح زیرکشت را در اورامانات دارد، تنها کارخانه آرد اورامانات در شهرک صنعتی روانسر فعال است که آرد مورد نیاز شهرستان های همجوار را تامین می کند.
کامران کریمی تصریح کرد: امسال 31 هزار و 662 هکتار از اراضی کشاوزی روانسر به کشت گندم اختصاص داشت و بیش از 85 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است.
او گفت: این مقدار گندم توسط چهار مرکز خرید نهرابی، کانی شریف، تعاون روستایی و کارخانه آرد روانسر خریداری شده است.
* برداشت جو و نخود به پایان رسیده است
مدیر جهادکشاورزی روانسر در ادامه از پایان یافتن کار برداشت جو و نخود از مزارع این شهرستان خبر داد و افزود: 6 هزار و 430 هکتار از مزارع این شهرستان در سال زراعی جاری به کشت جو اختصاص داشت که چهار هزار تن جو مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده و پیش بینی برداشت ما بیش از 12 هزار تن بوده است.
وی اظهار کرد: خرید جو توسط مراکز خرید تپه کوییک، زالواب و تعاون روستایی روانسر انجام شده است.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت نخود روانسر نیز گفت: در سال زراعی جاری 17 هزار و 375 هکتار از مزارع این شهرستان کشت نخود انجام شده بود که سه هزار و 250 هکتار آن به صورت پاییزه و به روش کاملا ماشینی و 14 هزار هکتار نیز به صورت بهاره کشت شده بود.
کریمی افزود: با توجه به اینکه امسال دولت محصول نخود را خریداری نکرد آمار دقیقی از میزان برداشت این محصول مشخص نیست و این محصول توسط خود کشاورزان و در بازار به فروش رفته است.
* تولید کلزا در این شهرستان سه برابر رشد داشت
مدیر جهاد کشاورزی روانسر در ادامه با بیان اینکه امسال تولید کلزا در روانسر نسبت به سال گذشته رشد سه برابری داشته است، گفت: توسعه کشت کلزا یکی از اولویت های اصلی جهاد کشاورزی شهرستان است و با تشویق و ترغیب کشاورزان سطح کشت کلزا در روانسر امسال افزایش یافته و در مقایسه با سال زراعی گذشته رشد سه و نیم برابری نشان می دهد.
کریمی اضافه کرد: امسال در سطح 830 هکتار از زمین های مستعد این شهرستان کشت کلزا انجام شده که این میزان در روستاهای بخش مرکزی روانسر صورت گرفت و بیش از یک هزار و 400 تن کلزا خریداری شد.
وی با بیان اینکه برای اولین بار است که این میزان کشت کلزا در روانسر انجام می شود، تصریح کرد: سال گذشته فقط در سطح 200 هکتار از مزارع این شهرستان کشت کلزا انجام شد.
وی برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی، استقبال خوب کشاورزان کلزا کار، انتخاب زمان کشت مناسب توسط کارشناسان، تامین و تدارک به موقع نهاده های مورد نیاز و تهیه و آماده سازی ادوات کاشت را از دلایل افزایش سطح زیرکشت این محصول در سال جاری عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی روانسر اظهار کرد: برای سال زراعی پیش رو ، کشاورزان برای کشت کلزا استقبال خوبی کرده و از هم اکنون ثبت نام را در مراکز خدمات کشاورزی انجام داده اند.
* برای حفظ منابع آبی کشت ذرت را کاهش داده ایم
کریمی یادآور شد: با توجه به اینکه محصول ذرت تا زمان برداشت آب زیادی نیاز دارد و به منظور حفظ منابع آبی کشت این محصول را در شهرستان کاهش داده ایم.
وی گفت: امسال 2 هزار و 600 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت ذرت اختصاص یافته که با احتساب میانگین برداشت 10 تن در هکتار پیش بینی می شود 26 هزار تن ذرت در این شهرستان برداشت شود.
شهرستان روانسر دارای 64 هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این مقدار 16 هزار هکتار آبی و مابقی دیم است.