Quantcast
Channel: اورامان نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 705

کاوه نادری: نقش برنامه ریزی شورایی بر مدیریت شهری در منطقه اورامانات

$
0
0

 

 

اورامان نیوز به نقل از اورامانات:یک پژوهشگر برنامه ریزی و مدیریت شهری می گوید: حرکت منطقی و هدفدار برای شورا و شهرداری اورامانات ممکن است، در صورتی که خط مشی کلی شورا و برنامه های دراز مدت آنان به شرط تصمیم جمعی در ابتدای کار مشخص باشد.


کاوه نادری پژوهشگر و کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی اورامانات، با اشاره به برنامه ریزی شوراهای اسلامی بر مدیریت شهری و روستایی می گوید: بر اساس دکترین های شناخته شده در تمامی نظریه های شهری و برنامه ریزی شهری اصولا مدیریت شهری و سنجش آن بر اساس دیدگاه و نظر مردم قابل سنجش و ارزیابی است.

 

 نادری گفت: اصولا اغلب انتقاداتی که متوجه مدیریت های شهری است مربوط به عدم ارائه خدمات شهری مناسب به شهرهاست. و چنانچه شوراهای اورامانات بخواهند در مدت چهار سال کارنامه موفقی از خود ارائه دهند نیاز دارند قبل از اقدام شتابزده ای، ضمن شناخت دقیق منابع و محدودیت ها به گونه ای برنامه ریزی کنند که در وهله نخست برنامه ها با اختیارات و وظایف شوراها مطابقت داشته باشد و علاوه بر آن بر پایه خرد جمعی و به صورت مشارکتی تهیه شده باشد.


این کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری تصریح کرد: آنچه که عموم مردم در گذشته در شوراهای اورامانات دیده بودند نوعی حرکت و اقدام های انفرادی بوده است که منجر به شکست برنامه ریزی های آنان شده بود که خود نوعی کوتاهی و سستی در برنامه ریزی است که در نهایت آنچه شاهد آن بودیم منحصرا در اورامانات تضعیف و سردرگمی مدیریت شهری شد.


وی ادامه داد: حرکت منطقی و هدفدار و با چشم باز برای شورا و شهرداری اورامانات ممکن خواهد بود در صورتی که خط مشی کلی شورا و برنامه های دراز مدت آنان به شرط تصمیم جمعی در ابتدای کار مشخص باشد.


نادری افزود: شکست یا موفقیت برنامه ریزی شورایی به دست خود آنان است. نمونه ای از عواملی که باعث شکست در اکثر برنامه های شوراهای اورامانات شد، می توان به ناآشنایی شوراها به حدود و وظایف خود تا جایی که در بعضی از شهرها اعضای شورا حتی در جابه جایی و نقل و انتقال کارکنان شهرداری مداخله می کردند، کم بها دادن به مشارکت شهروندان، ناتوانی در جمع بندی نظر اعضا و تصمیم گیری نهایی، ارجحیت دادن منافع شخصی به منافع عمومی و عامه مردم از جمله این موارد بودند.


وی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که قدرتمندی جامعه مدنی، اهمیت و حرمت قانون، در گرایش عمومی به قانون و مدیریت شهری قدرتمند که برگرفته از اندیشه شورایی است، می باشد.


نادری عنوان کرد: بدیهی است که کارایی مدیران شهری در اورامانات در چند سال گذشته نشان می دهد که شهرهای اورامانات از مدیریت واحد شهری رنج می برند، که در این بین شوراها می توانند با سیاست گذاری های محلی و منطقه ای، وضع قوانین و مقررات در این مدیریت نقش مهمی ایفا کنند، اما نظر سنجی ای محلی در شهرهای اورامانات نشان می دهد که از نظر مردم عملکرد مدیریت شهری ناشی از شرایط درونی آن است شرایطی که از عدم تخصص آنها خلاصه شده است.


این پژوهشگر برنامه ریزی شهری ادامه داد: متاسفانه برنامه ریزی شورایی در اورامانات در انتخاب شهردار خلاصه شده است و شوراها چیزی جز این وظیفه را برای خود تعریف نکرده اند و منحصرا برای چند شهر و آینده ترکیب شوراها می توان پیش بینی یک شورای کارآمد و متخصص در امور شهری و شهرسازی را نمود که در نهایت امیدواریم به انتخاب یک شهردار مناسب که مشکل مدیریت شهری این شهری را حل کند و به آن خاطر است که اصول مربوط به شهروندان در حال تغییر است و اگاهی افراد نسبت به وظایف شورایی شهر در جامعه افزایش یافته و انتظارات مردم از شوراها در برآوردن نیازهای شهروندان به بالاترین حد خود رسیده است که منجر به ترکیب متخصص، کارا در شوراها آینده می شود.


نادری افزود: در مدیریت مشارکتی انتظار می رود خواسته ها، علایق و منافع مردم ساکن در محل یا مردمی که برنامه ریزی برای آنها صورت می گیرد، مقدم بر هر چیز دیگری است و محور برنامه ریزی قرار می گیرد، اما متاسفانه برنامه ریزی شورایی و مدیریت مشارکتی در شهر های منطقه اورامانات شکل نمی گیرد، مگر به دنبال مشکلات ناشی از اجرای طرح های که بدون مشارکت مردم تهیه می شدند مورد توجه قرار می گیرد که این شکست و مشکلات برای شوراها هیچ گونه تجربه ای ایجاد نکرده و  باز راه و روش خود را در پیش می گیرند.


وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم شوراهای اسلامی مدیریت زندگی روزمره مردم را به شهرداری ها واگذار کنند و خود برنامه های کلان و خرد شهرداری ها را طراحی و تصویب کنند و این همان معنی کلی برنامه ریزی شورایی است به شرط آنکه با مشارکت مردم انجام گیرد. در پایان مثل همیشه می نویسم امید است این نهاد ارزنده به غفلت نابود نشود و همگان با خود تکرار کنند که « دیروز آمدید، امروز در کارید و فردا با آرزو و آرزو یارید»


Viewing all articles
Browse latest Browse all 705

Trending Articles